Galvão

apartment renovation Lisbon / Portugal / 2017

1
1 Love 153 Visits Published

After exploring the apartment to be renovated, we reckoned that the distribution and proportions of the various interior spaces were balanced, with the exception of the core, which was too subdivided and enclosed, strangling the circulation and blocking the visual connection between the various spaces.



The proposal maintains the original distribution of the apartment and removes the small pantry, creatinga room where all the spaces converge, endowed with the extra storage demanded by the clients. The kitchen was redesigned to simplify its use and the coatings and built-in furniture were redesigned, keeping the traditional wooden floor and doors.


The intervention is a unique gesture of transformation in the core of the apartment and we characterized this space with a heavy colored atmosphere, as a moment of anticipation of what
will arise, setting its new identity.

1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    After exploring the apartment to be renovated, we reckoned that the distribution and proportions of the various interior spaces were balanced, with the exception of the core, which was too subdivided and enclosed, strangling the circulation and blocking the visual connection between the various spaces. The proposal maintains the original distribution of the apartment and removes the small pantry, creatinga room where all the spaces converge, endowed with the extra storage demanded by the...

    Project details
    • Year 2017
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Refurbishment of apartments / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users