Bica do Sapato

apartment renovation Lisbon / Portugal / 2016

2
2 Love 154 Visits Published

From the first day we visited this site, we understood the potential of this curious layout. It resembled a maze with several heights, features we ended up exploring on a deeper level later.
Our strategy was to create a system of plywood carpentries which would re-organise the the house in a single gesture, enhancing the spatial clarity of this maze. This system, which contains the kitchen, the wardrobes, the library and stairs, connects the sources of light on both extreme ends of the house, and brings comfort to the core through the light-colored birch wood.


The living room is now connected to the kitchen, which allowed a more fluid fruition of the house. We also integrated a small study room next to the living-room, where before a closet was obstructing the sun-light. As for the private areas, the triangle shower-patio-bedroom encourages a new way of seizing the house – more spontaneous and connected to the outdoors.

2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    From the first day we visited this site, we understood the potential of this curious layout. It resembled a maze with several heights, features we ended up exploring on a deeper level later. Our strategy was to create a system of plywood carpentries which would re-organise the the house in a single gesture, enhancing the spatial clarity of this maze. This system, which contains the kitchen, the wardrobes, the library and stairs, connects the sources of light on both extreme ends of the house,...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Refurbishment of apartments / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users