Hangzhou Neobio Family Park

Hangzhou / China / 2018

38
38 Love 1,873 Visits Published

Chief designer: Li Xiang


Design team: Ren Lijiao, Chen Xue, Qian Huilan, Fan Chen, Pan Xingchao


Design company: X+LIVING  (www.xl-muse.com)


Photographer: Shao Feng


Area: 8000 m2


Completion date: July 2018


Location: F1, Star Avenue Phase II, Binjiang District, Hangzhou city, China


 


The project occupies the first floor of Hangzhou Star Avenue PhaseⅡ(a shopping mall), adjacent to the river. Before the construction, the developer removed all the entry lux shops at this floor, and permitted the designers to make use of the atrium space. In other words, design of the project integrated all parts of the shopping mall as a whole, and redefined the functions of the entire area of the first floor.


Aesthetic concept of the project was derived from the abstraction of scenario modes, which focused on coordinated integration of colors and composition rather than style interpretation. Since the family park is located at the riverside, designers drew inspirations from natural views in the composition of the design.


Based on the original layout of the shopping mall, Hangzhou Neobio Family Park was divided into four major functional areas, each with multiple accessory spaces. Such division took into account age groups, interests and behaviors of kids, while at the same time combining functions for entertainment, education and rest during parent-child activities. The reasonable circulation in the space makes it a comprehensive family park that integrates entertainment and education activities.

38 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Chief designer: Li Xiang Design team: Ren Lijiao, Chen Xue, Qian Huilan, Fan Chen, Pan Xingchao Design company: X+LIVING  (www.xl-muse.com) Photographer: Shao Feng Area: 8000 m2 Completion date: July 2018 Location: F1, Star Avenue Phase II, Binjiang District, Hangzhou city, China   The project occupies the first floor of Hangzhou Star Avenue PhaseⅡ(a shopping mall), adjacent to the river. Before the construction, the developer removed all the entry lux shops at this floor, and...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Leisure Centres
    Archilovers On Instagram
    Lovers 38 users