Shepherd's House

Torres Vedras / Portugal / 2018

14
14 Love 1,574 Visits Published

The project responds to the need to create a multipurpose space, compartmentalized, with the
intent of gathering people to learn, discuss, listen to different themes and religious teachings.
Four white walls were built on which lay a heavy, massive concrete roof. The interior is supported
through wood lightweight structures and panels.



From the confrontation between the different materiality, different spaces, perceptions and
experiences are created. On the ground floor, the light entering through the white walls floods
each space, enhancing the honey tone of the wood and the Osb of the finishing panels. The
smell is so unique and the ambience created is a contrast to the coldness of the outside. It is a
comfortable and dynamic space in its use for the day to day.



When we ascend to the upper level, lightness is expected, but we find an austere and raw
concrete structure, pierced by four lanterns that allow the light to construct the limits of that sober
space. It is intended that there be a cut with the outside, which is a reserved place, of
introspection. That all the activities that take place there, from the most common to the most
sacred, are not interrupted by the external reality.



A plural space was built, which allows children to assimilate new learning, but also wiser
individuals to share their knowledge and life experiences. A building that allows different
sensations and perceptions of light, gravity, color and senses.

14 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project responds to the need to create a multipurpose space, compartmentalized, with theintent of gathering people to learn, discuss, listen to different themes and religious teachings.Four white walls were built on which lay a heavy, massive concrete roof. The interior is supportedthrough wood lightweight structures and panels. From the confrontation between the different materiality, different spaces, perceptions andexperiences are created. On the ground floor, the light entering through...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Churches
    Archilovers On Instagram
    Lovers 14 users