MG House

The Olive tree house Israel / 2018

68
68 Love 2,914 Visits Published

Renovation of a single-family house in Hod Hasharon. Before the renovation, the house was country-style, dark and old-fashioned. The entrance floor was re-designed along with the outdooor developing of the plot, while opening a new windows and creating full inside-outside connection. Changing the layout of the first floor according to the needs of the family, and Adding a second floor attic as a bedroom for the eldest daughter.


 


My favorite area in the house is the family lounge, originally there was closed wall, and I decided to open a huge window with a bench underneath with storage. I moved the olive tree from the entrance of the lot to the center of the new window. The window frames the tree as a picture, so we decided not to add curtains to that window.


Another space that I love is the boys' study area on the first floor. An open space next to the staircase, where I designed a library of random cubes in three finishes white-balck-oak combined with a desk.


The colors chosen for the house are very calm, combining a great deal of wood and shades of blue and gray.


It was important for the owners to keep a very practical home with lots of storage space and still get a warm, modern, up-to-date home that matches the character of the family.


 

68 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Renovation of a single-family house in Hod Hasharon. Before the renovation, the house was country-style, dark and old-fashioned. The entrance floor was re-designed along with the outdooor developing of the plot, while opening a new windows and creating full inside-outside connection. Changing the layout of the first floor according to the needs of the family, and Adding a second floor attic as a bedroom for the eldest daughter.   My favorite area in the house is the family lounge,...

    Project details
    Archilovers On Instagram
    Lovers 68 users