Villa Rambo

Two elongated volumes arise from a sloping hills offering a stunning view of the Alps Bra / 2018

0
0 Love 209 Visits Published

The client, a botanical expert, bought this 4000 square meter plot of land mostly because of the typical walnut trees growing on it and he established as the main requirement to keep all the plants untouched . Moreover, the Villa had to and be almost “hidden” in the woods.


To fulfill his request the house the house is split into two units that pivot around the common staircase and follow the natural topography of the site.


 The light grey basements strongly differ from the darker tones of the residential blocks, two elongated volumes extending eastwards and southward, flanking the site and embracing the grove of walnut trees.


The exposed concrete slabs were created with a mixture of dark and brown ferric oxides . The ratio between the two colors was chosen among a number of custom-made samples provided by the manufacturer.


The concrete slabs  together with the dark brown bricks of the walls  harmonize with the colors of the landscape allowing the villa to remain almost unnoticed from the distance.


 To include a brighter accent to the whole construction a series of yellow vertical louvers rotate to offer sun shading  to the expansive verandas .

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The client, a botanical expert, bought this 4000 square meter plot of land mostly because of the typical walnut trees growing on it and he established as the main requirement to keep all the plants untouched . Moreover, the Villa had to and be almost “hidden” in the woods. To fulfill his request the house the house is split into two units that pivot around the common staircase and follow the natural topography of the site.  The light grey basements strongly differ from the...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2018
    • Main structure Reinforced concrete
    • Client E.R.
    • Contractor Franco Barberis spa
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram