Y Villa in Baohuwan of Yinchuan

Return to the Nature of Residence Yinchuan / China / 2018

6
6 Love 737 Visits Published

This villa locates in Yinchuan, Ningxia of China, which is an individual five-storey house for a family of three generations.


 Commissioned for this project, SUNSON decided the architectural and interior design concept after discussion with the owner -- planning the layout in accordance with the living demands of the three generations and adding with furniture and artworks from Italy. As functional demands being the beginning and also the meaning of all designs, the design has taken a people-oriented approach which specially focuses on the overall style and humanistic feelings. And also considering the space utilization and people’s experiences, the design has abandoned traditional complicated decorations and simplified the interior as much as possible. Building size, spatial scale, function set, etc., all are served for the family of the space.


This interior design has kept to the aesthetics of modern simplicity which is finished with clear white surfaces, complemented with wooden furniture to enrich the spatial emotion and add warmth to the space. Italian modern classic furniture is perfectly fit to different functional spaces, giving the quality of the space and also reflecting the owner’s personality and fashion consciousness. While other custom-designed furnishings also combine function and aesthetics and blend in the whole space.


The first floor is set as the public area for family communication and guest reception, including living room, tearoom, Chinese and Western kitchen and restaurant, chess and card room and other functional divisions. The designer has used simple and clear design techniques to fully present the architecture’s original beauty of simplicity and elegance. And without any decorations for showing off, every space is designed based on the nature and function so as to create a comfortable and relaxing environment.


In the surface design, the designer Mr. Pan Jun always tends to choose simple materials without any excessive decoration. The nature of residence is to live but not to exhibit. Except the restaurant and living room have used common gray marble for the background decoration, all interior walls are covered in exterior wall coating materials. As the designer said: It is moisture resistant and corrosion resistant, and it could also be wiped by wet cloth when gets dirty. And in the lighting design, except a modern metal ceiling lamp has been used in the double-height living room to create the sense of space, other areas all use the LED spotlights, which could fully meet the demand of dining, tea drinking, reading, etc.


The villa is equipped with elevators. The three generations have their own private and independent living spaces while sharing the public areas together. The second floor is designed for the seniors. It has a very clear layout that takes the long corridor as the central line, and sets reception area, study, bedrooms and other areas in its two sides. Compared with the first floor, this floor uses more wood materials in walls which creates a more warm-living atmosphere. And all the furnishings and accessories are in harmony with the overall environment with fully respect for the individual needs of the seniors.


The third and fourth floor are the living space of the owners and their sons and daughters. Entry from the elevator, the left is the customized hidden shoe cabinet and wardrobe. Organization and storage is always an essential living requirement, and good design should not only meet the needs, but also blend in the overall aesthetics and ensure the ventilation in the long-term usage. And the right is the activity area for children, in which the top-like Magis Spun Chair will bring a great fun to them.


Entry directly from the corridor, one can feel the progressive sense of space and the beauty of symmetry of the original structure. In the middle of the corridor between the living room and the open restaurant, there is an installation which makes the space vivid. In the end of the restaurant and the corridor are a series of Russian artists’ s oil paintings from the owner’s collection. The personality of the owners thus gets further revealed in the private areas.


Considering the active instinct of children, the designer has customized a long table in the living room which could be used for reading, storage and so on. The owner could enjoy their moment while seeing the children play freely in the independent area on the other side. It is in such small details of the customized house that truly reflects the humanistic care of design.


With a skylight bringing natural light inside, the family could enjoy the sunshine and the starry sky together in the independent kitchen and restaurant on the fourth floor, which also adds more warm feeling and imagination to the living space.


Bedroom is the place which needs to bring more comfort and relax. The designer has abandoned the excessive decoration and made the space get rid of restriction. Putting the bed in a place where the owner could enjoy the outdoor views at once getting up, the design has created an interactive experience between human and the environment.


The nature of the architecture is to realize “poetic dwelling”. And it is the mutual trust and appreciation between the owner and the designer which makes the perfect expression of the design concept -- “simplicity is the most beautiful”, and finally creates a totally “customized” house from architecture to interior decoration. 


 


Project Name: Y Villa in Baohuwan of Yinchuan


Address: Yinchuan, Ningxia


Area: 2390m²(overground) + 512 m²(underground)


Main Materials: Marble, floor tiles, solid wood flooring, oak veneers, anti-fingerprinting  stainless steel


Completion: May 2018


Design: Shenzhen Sunson Design Co., Ltd.


 

6 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This villa locates in Yinchuan, Ningxia of China, which is an individual five-storey house for a family of three generations.  Commissioned for this project, SUNSON decided the architectural and interior design concept after discussion with the owner -- planning the layout in accordance with the living demands of the three generations and adding with furniture and artworks from Italy. As functional demands being the beginning and also the meaning of all designs, the design has taken a...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Client n/a
    • Status Completed works
    • Type Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users