Gymnasium А+

Educational complex Kiev / Ukraine / 2018

3
3 Love 468 Visits Published

Gymnasium А+ continues the complex of educational institutions at Residential Complex Comfort Town. The school’s building is made in achromatic colours contrasting with the surrounding apartment buildings. The school offers space for both the academic process and leisure of not only the children but also their parents.


Autonomous heating and air conditioning system helps save money on the school building’s maintenance. The school building does not place a burden on the city’s grid and receives energy without emitting greenhouse gases or contaminating the environment.


Solutions:
- The building’s roof is asymmetric and has free slopes, continuing the theme of Comfort Town’s sloped roofs
- The school’s achromatic facades emphasize the contrast with surrounding colour buildings
- The building’s main expressive techniques are its shape and textures of finishing materials (metal, plaster and basalt)
- The building’s hallways do not have dead ends but create a square-ring around rooms and recreational areas
- The teacher’s lounge is designed in the open space format, offering comfortable conditions for internal talks, lectures and skill improvement


Facts and details:
- The gymnasium can receive 600 students
- The cafeteria caters to not only the schoolchildren but also their parents
- The school has a 200-seat assembly hall plus another lecture auditorium
- Two gyms suitable for various sports
- The school’s area includes a greenhouse and a small garden plot
- 160 wells, 60 meters deep each, for a geothermal heat pump supply both heat and cooling to the school, thus ensuring that the school has an autonomous heating system


Architecture: Archimatika
Interior design: SVOYA studio
Photographer: Alexander Angelovskiy

3 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Gymnasium А+ continues the complex of educational institutions at Residential Complex Comfort Town. The school’s building is made in achromatic colours contrasting with the surrounding apartment buildings. The school offers space for both the academic process and leisure of not only the children but also their parents. Autonomous heating and air conditioning system helps save money on the school building’s maintenance. The school building does not place a burden on the city’s...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Client KAN Development
    • Status Completed works
    • Type Landscape/territorial planning / Schools/Institutes / Concert Halls / Stadiums / Interior Design / Urban Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users