Boarding school, Malles

Competition: 6th prize - Student's housing and facilities, Malles, Italy Bolzano / Italy / 2014

0
0 Love 175 Visits Published

The competition area is on a wide piece of flat land, with free spaces for potential expansion towards southwest. The arrangement of the proposed site plan optimizes this potential placing the volume towards the north corner of the plot. Compactness and a small footprint minimize soil consumption and therefore, building costs. The project realizes a basement platform with green roof and a superposed 2 floors volume to host all the bedrooms. The green flat roof is gently connected to the natural slope of the landscape, favouring the physical and visual connection between the school and the boarding school’s public ground floor. Functional flexibility is the main focus of this floor, where the main entrance and the circulation spaces open the building to all the 4 sides to connect its public activities with the outdoor areas.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The competition area is on a wide piece of flat land, with free spaces for potential expansion towards southwest. The arrangement of the proposed site plan optimizes this potential placing the volume towards the north corner of the plot. Compactness and a small footprint minimize soil consumption and therefore, building costs. The project realizes a basement platform with green roof and a superposed 2 floors volume to host all the bedrooms. The green flat roof is gently connected to the natural...

    Project details
    • Year 2014
    • Client Provincia di Bolzano
    • Status Unrealised proposals
    • Type Student Halls of residence
    Archilovers On Instagram