Primary school, Valer

Competition: Honorable mention - School and Activity House, Våler, Norway Våler / Norway / 2017

2
2 Love 597 Visits Published

Våler activity center and school are located in a beautiful flat landscape, close to the existing city center and the church. The proposed plan works on density. It leaves a high degree of flexibility for future developments inside the competition perimeter.
The new buildings are therefore concentrated on the north and on the west areas of the plot. In this way the functions are all close one each other and are connected on an east-west axis redefining the connection between the city and the river Glomma. The requested functions have been distributed into three groups, one for the school, one for the cultural activities and one for the sport center.
A small pedestrian square will be arranged in the area between the two buildings. The music school, the library and the hall of the activity house will have their entrance facing this square, realizing a lively new outdoor space.

2 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Våler activity center and school are located in a beautiful flat landscape, close to the existing city center and the church. The proposed plan works on density. It leaves a high degree of flexibility for future developments inside the competition perimeter.The new buildings are therefore concentrated on the north and on the west areas of the plot. In this way the functions are all close one each other and are connected on an east-west axis redefining the connection between the city and...

    Project details
    • Year 2017
    • Client Municipality of Våler
    • Status Unrealised proposals
    • Type Schools/Institutes
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users