ROOFTOP PAVILION

private residence Bareggio / Italy / 2017

1
1 Love 332 Visits Published

The project consists in the creation on an extra space on the roof of a classic suburban single family house. We worked in order to redesign the shape of the existing building, replacing one of the sloped tiled roofs with a light glass pavilion.


The existing attic thus becomes the extension of the master bedroom, as well as a terrace overlooking the garden and the surroundings. Monochromatic neutral surfaces are combined with a simple yet rigorous geometry.

1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project consists in the creation on an extra space on the roof of a classic suburban single family house. We worked in order to redesign the shape of the existing building, replacing one of the sloped tiled roofs with a light glass pavilion. The existing attic thus becomes the extension of the master bedroom, as well as a terrace overlooking the garden and the surroundings. Monochromatic neutral surfaces are combined with a simple yet rigorous geometry.

    Project details
    • Year 2017
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users