Penthouse in Modiin

Modiin / Israel / 2019

10
10 Love 576 Visits Published

The prestigious entrance to the penthouse in Modi'in shows a clear horizontal line that was born due to the desire to blur the different heights created by the original doors of the public space. In order to create a continuous horizon, a white drywall was constructed with pre-scored lines at changing intervals that continued as a brush over the power wall and the kitchen and turned them into an harmonious whole. In absolute contrast to his brightness, appears gray color in the kitchen and the front door, creating a dramatic atmosphere in that space. In the center of the 140 square meters house, as in each of Erez Hyatt's projects, stands the TV wall that is the power element of the house - at its base a black dekton patterned tendons, and above it a transparent fireplace, which is located in the gap that was created exactly for him. In this way, its transparency creates tension between the two masses of materials between which it is found. Above it stands a wooden cube that sticks out from the wall and bringing warmness to the modern dominant line. Her vertical laths reinforce the verticality of the drywall's lines, and at the same time create her own entity.The ceiling of the public space was painted in gray, this choice of color designed to create a contrast to the white wall. The lighting in the ceiling is used as an additional design dimension, which offers a grid to the space, that creates interest so that along the longitudinal lines integrated round dents that correspond with the central lighting body that descends above the sofa and repeats the same round geometry.The furniture is carefully selected with bright colors, and a blue color spot in the armchair's padding makes the space feels festive. The sitting revolves around the cluster of tables in the living room, which were bought in different sizes and materials, which, thanks to their light appearance, create an airy atmosphere and contribute to the boutique feel of the living room. The kitchen, which is also used as an eating area, is fitted with non-massive chairs and is placed toward the dekton surface made from the same material that you can find in the power wall.The choice of the same material creates a clean line and connects the two functions that are close to each other.All is wrapped by a curtain with two shades that hang from the ceiling, emphasizing the height of the house, creating a dialogue of contrasts of the softness of the fabric against the stiffness of the kitchen lines.

10 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The prestigious entrance to the penthouse in Modi'in shows a clear horizontal line that was born due to the desire to blur the different heights created by the original doors of the public space. In order to create a continuous horizon, a white drywall was constructed with pre-scored lines at changing intervals that continued as a brush over the power wall and the kitchen and turned them into an harmonious whole. In absolute contrast to his brightness, appears gray color in the kitchen and the...

    Project details
    • Year 2019
    • Work started in 2018
    • Work finished in 2019
    • Status Completed works
    • Type Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design / Lofts/Penthouses / Furniture design / Product design / self-production design / Refurbishment of apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 10 users