HILTI office

RUSSIAN HEADQUOTER Moscow / Russian Federation / 2018

0
0 Love 1,178 Visits Published

The request to archotects was to update HILTI current office and come up with an idea of a Client Zone that would serve as a space for demonstrating their innovative solutions and telling the company’s history. The selected building with its floor to ceiling windows was a great canvas for implementing architectural ideas. The concept of the office is a construction site with its concrete surfaces, rough metal fixtures and metallic grid. Thin red diagonal line, a new element of HILTI branding, also inspired some architectural decisions. 


An icing on the cake was the reception desk in a shape of a concrete block with an I-beam recessed into it.  


Visual branding, corporate active office tonality became a distinctive feature and also applied in custom-made furniture solutions.  


The autistic concept is also supported in lounge zones and in-between lounge, hot-desks. 


The project became successful and won the Best Office Awards 2018.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The request to archotects was to update HILTI current office and come up with an idea of a Client Zone that would serve as a space for demonstrating their innovative solutions and telling the company’s history. The selected building with its floor to ceiling windows was a great canvas for implementing architectural ideas. The concept of the office is a construction site with its concrete surfaces, rough metal fixtures and metallic grid. Thin red diagonal line, a new element of...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Client HILTI
    • Contractor A2A
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Corporate Headquarters / Offices/studios
    Archilovers On Instagram