House in Naruto

House in Naruto Naruto / Japan / 2018

16
16 Love 792 Visits Published

The site is situated among low-rise residential buildings and fields in Naruto, Tokushima
Prefecture, and faces a road to the north and a field to the south.
This project has started from the wish of the clients, who live nearby, to build their second
home on the site they used as a parking space.
There were few main requirements from the clients for this project. The first was to create
a gathering space where they can enjoy making iced biscuits with their fellow enthusiasts,
or BBQ with their friends and family. Secondly, a space for their daughter to practice a
private beauty salon in the future. Thirdly, a garden where they can play catch and do
batting practice with their children. Others were to keep their privacy from the houses on
the north side, to be able to see the car from the living room, and have one area barrierfree
to allow wheelchair accessibility.
As this is their second home, minimum numbers of rooms were needed. Therefore, we
started planning the project as a bungalow. The site gets plenty of sunshine as there are
only low-rise buildings around and opens to a field, to the south.
The theme is ‘Shutting the Outside Open’. The plan is to prevent gapes from the north and
keep the panoramic view of the south; and shut out the direct sunlight but keep the shades
made by the sun. The aim is to create a space to feel the nature, away from the everyday
life, at ease.
The building is broadly made up of three elements: A large screen wall stands on the north
side of the building, two horizontal planks of concrete decking and roof, and boxes of rooms
that have been sandwiched between the planks. The concrete decking and the roof create
an open corridor which uses large eaves to prevent the direct sunlight. The open corridor
became a semi-outdoor space where people can gather for entertainment in the garden, like
a BBQ.


Project Location: Naruto City, Tokushima Pref. Japan
Completion Year: 2018
Principle Use: Residence (Second Home)
Site Area: 458.60 sqmt
Building Area: 126.67 sqmt
Total Floor Area: 128.81 sqmt
Storeys: 1
Structure: wooden


Photo Credits: Katsuya. Taira
Photographer's Website studioREM : http://www.remrem.net/

16 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The site is situated among low-rise residential buildings and fields in Naruto, TokushimaPrefecture, and faces a road to the north and a field to the south.This project has started from the wish of the clients, who live nearby, to build their secondhome on the site they used as a parking space.There were few main requirements from the clients for this project. The first was to createa gathering space where they can enjoy making iced biscuits with their fellow enthusiasts,or BBQ with their...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 16 users