Yokouchi Residence | Kidosaki Architects Studio

Nagano / Japan / 2016

89
89 Love 7,165 Visits Published

Location:   Karuizawa, Japan                           


Architect(s) or architectural firm(s): KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO   


Principal(s) in charge: KIDOSAKI, Hirotaka                                             


Project team: KAWADA, Haluna                                             


Consultants:                                                        


Structural engineer(s):     Hideyuki Hagiuda (KAP)        


Mechanical engineer(s):                       


General contractor:     Miyamura                                                  


Structural system:        Wood                                              


Major materials: exterior: Selangan-batu, interior: wooden floor(oak), spray painting                         


Site area:      1124.69㎡        


Building area:     211.59㎡          


Total floor area:     180.13㎡          



Photo : 45gPhotogrpy – Junji Kojima 


The site surrounded by the leafy woods close to the golf course in Minamigaoka Karuizawa, was planned to have its building lower than treetops of the woods to coexist with neighboring buildings.


The owner lives a busy life as a doctor, and he requested for a quiet environment where he could get away from daily life for a moment and feel refreshed in nature.  His wife also wanted a relaxing house from a visual point of view as well, where a large living space is unified with green of the woods.


A deep eaves with 1.700mm depth was adopted to realize construction of this living space.  A comfortable middle area created with deep eaves is also a device to very naturally bring the surrounding greens to indoor.   The details on the edge of eaves create a light floating feel to the entire roof.


You can walk around the barrier-free rooms and enjoy a view from each room like a picture window that is framed with deep eaves and the deck.


The delicate details we continuously pursue provide dignity to buildings.


This is a building where harmony with the woods green was realized without the feeling of incongruity.


 

89 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Location:   Karuizawa, Japan                            Architect(s) or architectural firm(s): KIDOSAKI ARCHITECTS STUDIO    Principal(s) in charge: KIDOSAKI,...

    Project details
    • Year 2016
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 89 users