Dynamic Space

Studio apartment Ukraine / 2017

0
0 Love 323 Visits Published

The project is developed for a single-room apartment in an elite residential block. The key solution for effective use of floor space was employing streamlined shapes in the interior. The project's focus was on reconstructing the room to optimize space: combine the hall, kitchen and living room; and isolate the bedroom and work table, the walk-in closet and a spacious bathroom.


The initial plan suggested by the developer failed to meet customer's requirements. Due to this, the walls were altered. The arrangement of the rooms was dictated by the supporting structures. The panoramic glazing defined the zone of the common combined room and allowed for passage of light to the apartment recesses. The location of the window and the window board defined the territory of the private room – the bedroom.


The kitchen interior design combines unique furniture and transformable elements. The worktop morphs with its wave-like forms to the dining table. The rotatable upper section is secured to the wall with its left-side edge: a mechanism allows sliding it into the niche to make it hidden, or pulling it out to the wall on the right side and use it as a wall hanging cupboard.


The dynamic design of the walls enabled using apartment floor space efficiently. The convex and concave parts play both a decorative and functional role, allowing for utmost room space ergonomics. The semi-circular wall mounting the TV unit has a convex part on the left side of the living room, which serves as a work table on the bedroom side.


The predominant color of the interior is white, and contrasting elements on the walls and in the furniture stand out brightly against its background. The interior details are tempered with saturated yellow inherent to sports cars, and deep black – the color of equilibrium.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project is developed for a single-room apartment in an elite residential block. The key solution for effective use of floor space was employing streamlined shapes in the interior. The project's focus was on reconstructing the room to optimize space: combine the hall, kitchen and living room; and isolate the bedroom and work table, the walk-in closet and a spacious bathroom. The initial plan suggested by the developer failed to meet customer's requirements. Due to this, the walls were...

    Project details
    • Year 2017
    • Status Unrealised proposals
    • Type Apartments / Interior Design / Lighting Design / Furniture design
    Archilovers On Instagram