The Library

São Paulo / Brazil / 2018

8
8 Love 1,033 Visits Published

Located in São Paulo, the library is a private space, designed in an existing building attached to the client´s main house. The place, plus the program inspired us to create a working and reading space, a refuge, with a double right foot and a short stretch with a simple right right foot, guided us to create wood panels covered in straw in a room solely white.


Glass Shelfs are supported by the same strcture of the panels. The doors are the wooden panels themselves, however, they are comouflaged in a way that doesn't lose it's continuity. We believe this continuity helps create a space of isolation and instrospection. In this way, the feeling of isolation from the outside world is steep.


The library has a natuaral light through openings in the space with double right foot. The artificial light that is integrated with the panels also back-lit.Has an automated remote control system that allows the creation of several scenarios: For reading, work, etc...


The furniture was developed by us exclusively for the library, as the magazine support, drawer and table. We also chose pieces by designers such as Giulio Cappellini, Front Design and Werner Aisslinger. The artworks by Anish Kapoor were chosen in the very beggining of the project since they are conceptually part of the architecture of the space.


 


Team: Domingos Pascali e Sarkis Semerdjian, Linda Matolli, Leopoldo Schettino
Interior: Pascali Semerdjian
Contractor: JPB engenharia
Lighting: La Lampe
Metal Works: Star Inox – Table structure
Carpenter: Exito Mais - Panels
Florring: Epoxy Painting ( No specific brand)
Marble: Galeria della Pietra - Onix
Finishes: Vidros Queiroz
Photography: Ruy Teixeira

8 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Located in São Paulo, the library is a private space, designed in an existing building attached to the client´s main house. The place, plus the program inspired us to create a working and reading space, a refuge, with a double right foot and a short stretch with a simple right right foot, guided us to create wood panels covered in straw in a room solely white. Glass Shelfs are supported by the same strcture of the panels. The doors are the wooden panels themselves, however, they...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 8 users