INELTRON OFFICE Headquarters

Betanzos / Spain / 2018

7
7 Love 1,226 Visits Published

Our challenge was to create an emblematic space for the electric company INELTRON, out of a dark and narrow establishment, which would act as a corporate image, projecting a modern look to the future clients. We started working on the project by focusing on making as much wide open space as possible – most of the dividing walls were demolished – so that natural light from the courtyard could flow throughout the whole interior.


White walls and ceilings in the working area are complemented by a microcement flooring and laser cut steel walls, which run across the entire office, unify the design.


Valsain pine furniture -mostly custom-made - dominates the space . Its winding shapes provides each of the rooms with a certain sense of warmth and personality. All of the furniture is made of the same wood.


A big organic meeting table occupies the main working area. A wooden folding wall opens and closes the meeting room towards the lobby.


Electrical and lighting installations are surface-mounted, with some custom made elements such as light switches, made of leftover steel.


L8 LED tubes hang from the bare ceiling, made of concrete blocks painted white. The blue wires match these elements with the corporate colour and the overall design.


The design is the result of a combination of textures and materials: the warmth of the wood and the roughness of the concrete and the steel, embellished with cold lightning in the working spaces and warm illumination in the entrance area.

7 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Our challenge was to create an emblematic space for the electric company INELTRON, out of a dark and narrow establishment, which would act as a corporate image, projecting a modern look to the future clients. We started working on the project by focusing on making as much wide open space as possible – most of the dividing walls were demolished – so that natural light from the courtyard could flow throughout the whole interior. White walls and ceilings in the working area are...

    Project details
    Archilovers On Instagram
    Lovers 7 users