Dental Studio [ architectural conversion ]

Chisinau / Moldova / 2018

2
2 Love 682 Visits Published

To give a new life to a building doesn't necessarily mean retaining its original form. For the latest generation of a dental clinic, we opted for renovating and upgrading the building through consolidation and extension. The old building was consolidated with a metal structure with 3 metres consoles. Volumetry was adapted to favor both the context and the users.
Through this project, we wanted to integrate medicine field into a studio space concept with another functional perception.

2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    To give a new life to a building doesn't necessarily mean retaining its original form. For the latest generation of a dental clinic, we opted for renovating and upgrading the building through consolidation and extension. The old building was consolidated with a metal structure with 3 metres consoles. Volumetry was adapted to favor both the context and the users. Through this project, we wanted to integrate medicine field into a studio space concept with another functional perception.

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2018
    • Main structure Mixed structure
    • Cost 600.000
    • Status Completed works
    • Type Research Centres/Labs / Hospitals, private clinics / Restoration of façades / Structural Consolidation / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users