CANOPY

Auckland / New Zealand / 2016

0
0 Love 304 Visits Published

The tent canopy was developed as a rain shelter above client parking at ‘Holden Auckland’ service centre building.


While the first proposal was to emphasise the structural elements rather than the tent, finally it was replaced with the second solution adding several columns and placing them wider to achieve more space under.


Here the idea came to adapt basic origami technique to shape the tent.


Project team : Lena Ochkalova, Chris O'Malley (ProductX Architecture)


Engineering & Construction: Harry Kleyn (Structurflex)

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The tent canopy was developed as a rain shelter above client parking at ‘Holden Auckland’ service centre building. While the first proposal was to emphasise the structural elements rather than the tent, finally it was replaced with the second solution adding several columns and placing them wider to achieve more space under. Here the idea came to adapt basic origami technique to shape the tent. Project team : Lena Ochkalova, Chris O'Malley (ProductX Architecture) Engineering...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Industrial facilities / Service stations
    Archilovers On Instagram