Oslo House

Alicante / Spain / 2018

71
71 Love 6,169 Visits Published

The Oslo House is placed on a mountainside, in a residential state surrounded by pine trees and vegetation.



CONCRETE BLOCK
The dwelling is composed of two overlapped bodies that are set back in order to generate a play of light and shadow. This play is reinforced by the openings in the floor slabs, which lean on a stone base adapted to the steep slope of the mountain.
The house lies gently on the ground, by means of a stone base adapted to the mountainside slope. The floor slabs have got openings that allow natural light inside, thus improving the link between interior and exterior. The house opens widely as a viewpoint towards the sea, in contrast to the privacy provided by the rear façade, which includes the entrance to the house.

MATERIALITY
The coldness given by the materials of the walls contrasts with the warmth of the interior caused by the use of large wooden surfaces.
The structure is displayed on the façade, so we enter the house walking on the slabs. The ground  floor has been extended to create an outdoor living pool, completed by a swimming pool which blends with the horizon.


Architect: Ramon Esteve
Project Team: Anna Boscà, María Martí, Francisco Palomo
Collaboratiors REE: Tudi Soriano
Technical Architect: Emilio Pérez, Carolina Tarazona
Constructor: COVISAL FUTUR SL


Photography: Mariela Apollonio
Production and audiovisual: Alfonso Calza
Músic: Henry Holzwarth, Papu Sebastian

71 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The Oslo House is placed on a mountainside, in a residential state surrounded by pine trees and vegetation. CONCRETE BLOCKThe dwelling is composed of two overlapped bodies that are set back in order to generate a play of light and shadow. This play is reinforced by the openings in the floor slabs, which lean on a stone base adapted to the steep slope of the mountain.The house lies gently on the ground, by means of a stone base adapted to the mountainside slope. The floor...

    Project details
    • Year 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 71 users