LAGO INSIDE Turin @ Circolo dei Lettori

Turin / Italy / 2017

11
11 Love 1,719 Visits Published

ENG - Lively cultural centre in Turin, the Circolo dei Lettori is located inside a 17th century building. LAGO was identified as the perfect partner to create a space for visitors to share their passions and get to know each other. As well as the Sala Filosofi – the Philosophers Room – LAGO furnished the Galleria with a LAGO COMMUNITY TABLE, that promotes the exchange of ideas; and the Sala Grande – the Great Hall – with a Wildwood oak bench surrounded by Air Armchairs. All the LAGO furnishings make you feel ‘at home’ in a space that both encourages the meeting of minds and the birth of fruitful intellectual exchange.


ITA - Il Circolo dei Lettori, vivace centro culturale di Torino ubicato in un palazzo seicentesco, ha trovato in LAGO un valido partner per arredare uno spazio nato per condividere passioni e conoscenze. Oltre alla Sala Filosofi, pensata per il favorire il relax, LAGO ha arredato la Galleria con un LAGO COMMUNITY TABLE, che facilita lo scambio di idee e progetti, e la Sala Grande con un palco in legno Wildwood circondato da Poltroncine Air. Tutti gli arredi LAGO, dalla cucina a isola ai divani Slide, fanno sentire “a casa”, in un ambiente che incoraggia la condivisione e la nascita di relazioni intellettuali.


“Creare un’atmosfera di condivisione è l’obiettivo su cui il Circolo dei lettori lavora fin dalla sua nascita. Per rendere interior la vivacità della cultura che anima il centro, abbiamo esaltato gli elementi decorativi originali, creando un ambiente unico in equilibrio fra passato e presente. I frequentatori del Circolo possono così condividere il piacere della lettura in un ambiente accogliente e dal design contemporaneo”.

11 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    ENG - Lively cultural centre in Turin, the Circolo dei Lettori is located inside a 17th century building. LAGO was identified as the perfect partner to create a space for visitors to share their passions and get to know each other. As well as the Sala Filosofi – the Philosophers Room – LAGO furnished the Galleria with a LAGO COMMUNITY TABLE, that promotes the exchange of ideas; and the Sala Grande – the Great Hall – with a Wildwood oak bench surrounded by Air Armchairs....

    Project details
    • Year 2017
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Multi-purpose Cultural Centres
    Archilovers On Instagram
    Lovers 11 users