OFFICE WIT-GELE KRUIS TIELT

Winning competition design for the construction of a new district building for Wit-Gele Kruis. Tielt / Belgium / 2017

0
0 Love 207 Visits Published

 The new office building for Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen has an active and a rather passive wing, which dialogue in a subtle balance. The facades depict the diverse program via open to very closed facades, without limiting the natural light. De closed side walls arouse the curiosity from passers-by, when approaching they are surprised by the uniform facade with large windows.


 The desks enjoy pleasant views over the landscape and the patio. The partially covered patio functions as a transition zone between the typical industrial context and the contemporary architecture of the office building itself. The patio creates a private outdoor space with a terrace for staff and visitors. The indoor spaces get extra natural light and the boundary between the inside and outside fades. The building gets hereby a emphatically open character that benefits the use of the building (in the future). 

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

     The new office building for Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen has an active and a rather passive wing, which dialogue in a subtle balance. The facades depict the diverse program via open to very closed facades, without limiting the natural light. De closed side walls arouse the curiosity from passers-by, when approaching they are surprised by the uniform facade with large windows.  The desks enjoy pleasant views over the landscape and the patio. The partially covered patio functions as...

    Project details
    • Year 2017
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2017
    • Client Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen vzw
    • Contractor Aannemingen Braet
    • Cost 2000000
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram