Dependance e Piscina

Gubbio / Italy / 2018

20
20 Love 5,143 Visits Published

The building was born as an annex of the main house, where before there was a garden


The client wanted a new volume where to host changing rooms and showers of the swimming pool a living area and a bedroom with bathroom and walk-in closet, as well as the relevant volumes for storing the equipment.


The idea is to build the building structure around the L-shaped picina with direct access from the living area in an ideal continuity with the internal paths.


The staircase immersed in water invites access to the pool, the large windows delimit the dialogue between outside and inside, where large wave-shaped beams mark the space.


The simple volumes and the roofs rest in the ground, the wooden composite strips characterize the facades.


The metallic carpentry structure is covered with double external and internal dry walls.


-----


L'edificio nasce come dependance della abitazione principale, dove prima c'era un giardino.


La committenza voleva un nuovo volume dove ospitare spogliatoi e docce della piscina una zona giorno e una camera con bagno e cabina armadio,oltre dei volumi di pertinenza per il rimessaggio degli attrezzi.


L'idea è quella di costruire l'organismo edilizio intorno la picina ad L con accesso diretto dalla zona giorno in ideale continuità con i percorsi interni.


La scalinata immersa in acqua invita l'accesso alla piscina, le ampie vetrate delimitano il dialogo tra esterno ed interno,dove delle grandi travi ad onda segnano lo spazio.


I volumi semplici e le coperture si appoggiano nel terreno, dei listelli in legno composito caratterizzano le facciate.


La struttura in carpenteria metallica è rivestita da doppie pareti a secco esterne ed interne.

20 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The building was born as an annex of the main house, where before there was a garden The client wanted a new volume where to host changing rooms and showers of the swimming pool a living area and a bedroom with bathroom and walk-in closet, as well as the relevant volumes for storing the equipment. The idea is to build the building structure around the L-shaped picina with direct access from the living area in an ideal continuity with the internal paths. The staircase immersed in water...

    Project details
    • Year 2018
    • Work finished in 2018
    • Client Private
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Country houses/cottages
    Archilovers On Instagram
    Lovers 20 users