Wannenstrasse

Multi-family house Thalwil / Switzerland / 2017

1
1 Love 379 Visits Published

The slim, vertical building rises from the sloping terrain before advancing towards the lake at one of its corners. On the slope side, the volume is extended by a small section that sheers off from the volume, containing the car lift. Access to the building is provided by the incision in the volume this creates, thereby locating the entrance area volumetrically. The single-storey apartments are organised by a corridor with functional layers on both sides. As is visual from the outside, the spatial experience culminates in the living area, which is orientated towards the broad view of the lake and ends with a balcony.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The slim, vertical building rises from the sloping terrain before advancing towards the lake at one of its corners. On the slope side, the volume is extended by a small section that sheers off from the volume, containing the car lift. Access to the building is provided by the incision in the volume this creates, thereby locating the entrance area volumetrically. The single-storey apartments are organised by a corridor with functional layers on both sides. As is visual from the outside, the...

    Project details
    • Year 2017
    • Client Private
    • Status Completed works
    • Type Multi-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users