The Guard

by Studio Bunyik Budapest / Hungary / 2018

0
0 Love 228 Visits Published

"The Guard flat perches atop Kissvábhegy, standing watch over an extravagant view of Budapest.


The guardians themselves wanted a home that was clean and functional, inspired by Danish modern minimalism. We worked together to remodel their compact family flat into a space both airy and cozy -- a perfect contrast to the mesmerizing view.


We began by cleaning up the space. Opening up smaller rooms, we made space for the master bedroom, kid’s room, and another ‘back pocket’ bedroom. The biggest spatial challenge this time around was to shoehorn two fully functional bathrooms into a 10m2 space.


When it came time to design the interior, the color choice first fell to overwhelmingly slate hues -- but covering the space in 50 shades of gray visually wouldn’t work. Luckily, our guards revealed that they liked blue and light pink shades as well. We combined our final tri-color palette with warm oak panels to bring personality and life to the home."


by Studio Bunyik

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    "The Guard flat perches atop Kissvábhegy, standing watch over an extravagant view of Budapest. The guardians themselves wanted a home that was clean and functional, inspired by Danish modern minimalism. We worked together to remodel their compact family flat into a space both airy and cozy -- a perfect contrast to the mesmerizing view. We began by cleaning up the space. Opening up smaller rooms, we made space for the master bedroom, kid’s room, and another ‘back...

    Project details
    • Year 2018
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Photography
    Archilovers On Instagram