Community

Golden Key Award winning multi-functional space in Moscow Moscow / Russian Federation / 2017

19
19 Love 2,199 Visits Published

The key goal was to create an interior for a new concept of the space that used to be a club. To combine the various zones – a theatre, a restaurant, a tea room, a bar, and a room for master classes – into a balanced single multi-functional space.  


It was necessary to include objets d’art in the interior and to come up with a way to combine all the zones. Moreover, Community is located in the building of the State University for Design and Technology. Having such a creative neighbour also sets a vector of its own: it was important for us to surprise and inspire the guests, many of whom are somehow connected to the world of design.


To express the creative orientation of the space through colourful accents and objets d’art, and to combine the zones by implementing elements of décor that are different in functionality and colour, yet consonant with the spirit of Community.


Right after entering, the guests see the theatre zone; bright colours and unusual surfaces and finishes are intended to emphasize the modern repertoire. We have combined the theatre with a classic library. The elements of the library’s design also appear in other zones. The decision to bring the library and the theatre together is not only stylistically justified, but also convenient: during workdays, the facility will function as a restaurant and a library, and on weekends – as a theatre and a lecture hall. A two-meter crystal chandelier sparkles in the library zone; we have decided to keep it from the previous space and to play on it by hiding it among the shelves.


The restaurant in Community is a separate zone. Even though it includes elements of the theatre’s interior, it is a bright and cosy space with accents in the form of library-style light fixtures.


The Tea for Two tea room is also an independent space. The connection with neighbouring zones is created through panoramic windows looking out at the restaurant and the bar. We carried on the library theme here by using soft and subtle lighting, and we placed a large colourful sofa for long tea parties and conversations.


The room for master classes has a chalkboard covering a whole wall, as well as a library print and a rug print for increased cosiness. We use abrupt switches from one material to another throughout the interior to give it a picturesque and dynamic feel.


 

19 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The key goal was to create an interior for a new concept of the space that used to be a club. To combine the various zones – a theatre, a restaurant, a tea room, a bar, and a room for master classes – into a balanced single multi-functional space.   It was necessary to include objets d’art in the interior and to come up with a way to combine all the zones. Moreover, Community is located in the building of the State University for Design and Technology....

    Archilovers On Instagram
    Lovers 19 users