Villa Naran

House Tehran / Iran / 2018

4
4 Love 991 Visits Published

 


A classical villa design with a stone located in LAVASAN on a trapezoidal, drawn-out field was referred to our studio. Our studio did not do classic work and, of course, rock facades, so we asked the employer for a deadline to propose a modern design. We entered the design phase.


Challenges:


1. The ground is long and narrow. Minimum width 6 meters and maximum length 60 meters.


2. Requested spaces for the residence of the two brothers, due to the low width of the ground, was 3 floors on the ground. Due to the high length of the property on the Main Street and limitation on the placement of the land the skyline could have been disrupted.


Approaches to adjust the skyline


1. The use of a stepped form with special material which spread from the bottom of the site to the roof


2. The use of tree to create more balance.


The design was accepted and instead of a classic villa in a long and narrow land with stone material, a modern design with plaster and wood was replaced.

4 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

      A classical villa design with a stone located in LAVASAN on a trapezoidal, drawn-out field was referred to our studio. Our studio did not do classic work and, of course, rock facades, so we asked the employer for a deadline to propose a modern design. We entered the design phase. Challenges: 1. The ground is long and narrow. Minimum width 6 meters and maximum length 60 meters. 2. Requested spaces for the residence of the two brothers, due to the low width of the ground, was 3 floors...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2018
    • Main structure Steel
    • Client Mr. Heydari
    • Contractor Things Studio
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 4 users