Project Tüfengraben

Extension of the Villa "zum tüfen Graben" with three pavilion-like buildings Rapperswil-Jona / Switzerland / 2017

0
0 Love 400 Visits Published

The Villa „Zum tüfen Graben“ lies in a cove at the lake Zurich. The whole ensemble consisting of the villa, a barn and a classical garden with two garden pavilions, is protected by the preservation order. The prominent base with its two garden pavilions became the leading design element. The eastward continuance of that existing base forms a spacious extension of the mansion's park. In a free arrangement three pavilion-like buildings are placed on top of that base, keeping a respectful distance to the villa. With their dimensions and facades they form a deliberate contrast to the strong classical facades of the villa and garden. The space between the new buildings and the villa becomes a natural part of the park-like area encasing the villa.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The Villa „Zum tüfen Graben“ lies in a cove at the lake Zurich. The whole ensemble consisting of the villa, a barn and a classical garden with two garden pavilions, is protected by the preservation order. The prominent base with its two garden pavilions became the leading design element. The eastward continuance of that existing base forms a spacious extension of the mansion's park. In a free arrangement three pavilion-like buildings are placed on top of that base, keeping...

    Project details
    • Year 2017
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Landscape/territorial planning / Feasibility Studies / Apartments / Single-family residence / Multi-family residence / Strategic Urban Plans
    Archilovers On Instagram