A wooden cube

Jerusalem / Israel / 2018

8
8 Love 1,685 Visits Published

INTERIOR DESIGNER EREZ HYATT BREATHES
ESTHETICS AND CLEAN LINES. HE STARTED OFF
DEALING WITH COMMERCIAL CLIENTELE, BUT HAS
BROKEN INTO THE PRIVATE MARKET AS WELL. IN HIS
DESIGNS, HE TENDS TOWARDS MINIMALISM AND


PLACES EMPHASIS ON ELEMENTS THAT CREATE A
COMMON LANGUAGE THROUGHOUT THE HOUSE.
IN THE PENTHOUSE HE PLANNED AND DESIGNED IN
JERUSALEM FOR AN ELDERLY COUPLE, EREZ CREATED
A “WOODEN CUBE” TOWERING FROM FLOOR TO
CEILING, WHICH SERVES AS A CENTRAL ELEMENT IN THE
EXPANSE. THE DOOR TO THE APARTMENT IS LOCATED
THERE, AND THE CUBE CONTINUES TO ACCOMPANY THE
COURSE TOWARDS THE BEDROOMS. THE BEDROOM
DOORS ARE ASSIMILATED INTO THE CUBE, AND IT
ALSO SERVES AS THE ENCLOSURE OF SOME ROOMS.


UPON ENTERING, ONE ENCOUNTERS A BLACK KITCHEN
WITH HIGH CLOSETS, SET OFF BY A LARGE FREE-STANDING
ISLAND. OVER THE ISLAND ARE BRASS LIGHT FIXTURES
AND ALONGSIDE IT ARE STOOLS WITH LEGS OF THE SAME
MATERIAL. ALONGSIDE THE KITCHEN IS THE LIVING ROOM,
WHERE THE FURNISHING IS NEUTRAL, WITH TOUCHES OF
WOOD. THE LIGHTING IN THE LIVING ROOM IS PLANNED


AS AN INTERPLAY OF LINES. IN THE OUTER ENCLOSURE
OF THE LIVING SPACE, A WHITE CURTAIN SEGUES INTO
WHITE COVERING FOR THE ROOM’S TV WALL. THE
AREA ALSO INCLUDES A SPACIOUS DINING ROOM WITH
A LARGE TABLE SURROUNDED BY GREEN CHAIRS.
THE COLORS AND MATERIALS FOUND IN THE PUBLIC
SPACE REPEAT THEMSELVES IN THE BEDROOMS AND
WASHROOMS. THE APARTMENT IS ENCIRCLED BY A
TERRACE FOR ENTERTAINING, WHICH LOOKS OUT ON
THE OLD CITY. THE FINE FLOORING OF THE TERRACE
CONTINUES THE WOODEN LOOK TO THE OUTDOORS, WITH
GREENERY GRACEFULLY BLENDED IN WITH THE WOOD.


 

8 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    INTERIOR DESIGNER EREZ HYATT BREATHESESTHETICS AND CLEAN LINES. HE STARTED OFFDEALING WITH COMMERCIAL CLIENTELE, BUT HASBROKEN INTO THE PRIVATE MARKET AS WELL. IN HISDESIGNS, HE TENDS TOWARDS MINIMALISM AND PLACES EMPHASIS ON ELEMENTS THAT CREATE ACOMMON LANGUAGE THROUGHOUT THE HOUSE.IN THE PENTHOUSE HE PLANNED AND DESIGNED INJERUSALEM FOR AN ELDERLY COUPLE, EREZ CREATEDA “WOODEN CUBE” TOWERING FROM FLOOR TOCEILING, WHICH SERVES AS A CENTRAL ELEMENT IN THEEXPANSE. THE DOOR TO THE...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design / Lofts/Penthouses / Furniture design / Product design / Refurbishment of apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 8 users