CASA NM

HOUSE NM Varese / Italy / 2017

24
24 Love 2,289 Visits Published

PROGETTO PER UNA ABITAZIONE IN LEGNO. ALTAMENTE EFFICIENTE DAL PUNTO DI VISTA ENERGETICO, È CONCEPITA SECONDO CRITERI BIOECOLOGICI


La Val Ceresio è, dal punto di vista ambientale, splendida e ricca di vegetazione. La casa sorge sul versante con la migliore esposizione e si apre al sole e al paesaggio, facendolo entrare attraverso ampie vetrate. Il parallelepipedo di base, pensato con struttura in legno X-LAM e materiali naturali, è una forma compatta e pura, scavata con decisione attraverso i tagli che organizzano l’ingresso, la loggia a doppia altezza, la terrazza e ne caratterizzano i prospetti.


Il dialogo tra l’intonaco tinteggiato di bianco e le superficie lignee a vista, è un omaggio alle architetture vernacolari dell’immediato intorno anche se, come in altri progetti dello studio, senza alcuna forma di mimetismo.


 ///


THIS WOODEN HOUSE, HIGHLY EFFICIENT FROM THE ENERGETIC POINT OF VIEW, IS DESIGNED ACCORDING TO BIO-ECOLOGICAL CRITERIA.


The Val Ceresio is, from the environmental point of view, beautiful and rich in vegetation. The house is situated on a slope with the best exposure and opens up the sun and the landscape, making it enter through large windows . The solid base, designed with wooden X- LAM and natural materials, is a compact form and pure, carved with the decision by the cuts that organize the entrance, the double-height loggia, the terrace and characterize prospects . The dialogue between the white plaster and wooden surfaces, is a tribute to the immediate vernacular architecture around even if, as in other projects of the studio, without any form of mimicry.


The absence of a basement, the containment of the area dedicated to cars and downstream with a simple shade structure, the formation of a garden full of native woody species with dry stone terraces and the plan roof characterize the green conscious integration into the landscape of this house of generous proportions.

24 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    PROGETTO PER UNA ABITAZIONE IN LEGNO. ALTAMENTE EFFICIENTE DAL PUNTO DI VISTA ENERGETICO, È CONCEPITA SECONDO CRITERI BIOECOLOGICI La Val Ceresio è, dal punto di vista ambientale, splendida e ricca di vegetazione. La casa sorge sul versante con la migliore esposizione e si apre al sole e al paesaggio, facendolo entrare attraverso ampie vetrate. Il parallelepipedo di base, pensato con struttura in legno X-LAM e materiali naturali, è una forma compatta e pura, scavata con...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 24 users