RA Apartment

São Paulo / Brazil / 2018

20
20 Love 1,433 Visits Published

The 70 sqm apartment designed for a young couple, consists basically of a unique volume of “Pau Ferro” wood that houses almost all the functional spaces of the apartment, sectorizing the spaces and organizing the circulations. The dormitory can be hidden or revealed by the curtain, whose function is to separate the private spaces from the social spaces in a non-rigid way, which can happen according to necessities and occasions.
Out of the wood volume, we have the kitchen, dining room and living room. The floor of the whole apartment is in yellow epoxy paint.


The kitchen is made of stainless steel in a wine painted color and the wall behind the countertop is lined with decorative tiles.


Because we have an extensive program within a small area, we seek maximum optimization of the spaces by designing practically all the furnishings of the apartment: sofa, dining table, bed, nightstand and headboard. Even the dog house was included in the woodwork design.


The sofa hugs the pillar and thanks to its movable backs, users can lie down comfortably to watch television or sit facing the dining room.


The palette of colors and materials of the project was carefully chosen so that there was no conflict between them but at the same time to give personality to the project since we didn´t want to have a monochromatic space.


 


Architect: Pascali Semerdjian Arquitetos


Team : Fábio Rudnik.


Interiors : Pascali Semerdjian Arquitetos


Floor : Yellow Epoxi Paint


Marble and Stones : Striato Mol


Wood : Pau Ferro


Photos : Ricardo Bassetti

20 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The 70 sqm apartment designed for a young couple, consists basically of a unique volume of “Pau Ferro” wood that houses almost all the functional spaces of the apartment, sectorizing the spaces and organizing the circulations. The dormitory can be hidden or revealed by the curtain, whose function is to separate the private spaces from the social spaces in a non-rigid way, which can happen according to necessities and occasions.Out of the wood volume, we have the kitchen, dining room...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 20 users