Ell House

East Hampton / United States / 2012

1
1 Love 471 Visits Published

This house sits at the edge of a nature preserve with protected views to the adjacent woodlands.The client wanted a swimming pool to be the center of the home’s layout and activities. We accomplished this by intersecting the pool and the house, creating an L-shaped plan where the living room is surrounded on three sides by water. So although the house sits within a forest, its connection to water is ever present. A two-foot band of perimeter windows enlivens the interior spaces with water views and reflections. The opposite end of the house cantilevers over a sloping landscape where it has views to the forest treetops while shading a terrace below.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    This house sits at the edge of a nature preserve with protected views to the adjacent woodlands.The client wanted a swimming pool to be the center of the home’s layout and activities. We accomplished this by intersecting the pool and the house, creating an L-shaped plan where the living room is surrounded on three sides by water. So although the house sits within a forest, its connection to water is ever present. A two-foot band of perimeter windows enlivens the interior spaces with water...

    Project details
    • Year 2012
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users