Porcelanosa's Showroom

Santiago / Chile

13
13 Love 2,926 Visits Published

The Porcelanosa's Showroom is located on a commercial road, within a mainly residential neighborhood. The building was placed slightly below the level of the street, having a direct relationship with it in the public levels of the building, being a large showcase showing the interior life and referring to the pedestrian. At the same time, the building is linked to the imposing geographical environment, having then a double relationship with the environment: northern street and hills.
The volume is programmatically divided into three floors that are interspersed spatially: the access level is the showroom, the upper floor are offices, meeting rooms and a large uncovered terrace; and the subsoil is the warehouse.
The building has been entirely built in expose reinforced concrete, solving the different spatial realities with a single material, as well as the necessary solar control allowing a building with natural light and low energy consumption. The building opens as a showcase to the south (light) and closes to the north (sun). The building acts as an expository white cube, which seeks to highlight the exhibited. It is then a building open to the public, that shows the inner life and its link to the environment.

13 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The Porcelanosa's Showroom is located on a commercial road, within a mainly residential neighborhood. The building was placed slightly below the level of the street, having a direct relationship with it in the public levels of the building, being a large showcase showing the interior life and referring to the pedestrian. At the same time, the building is linked to the imposing geographical environment, having then a double relationship with the environment: northern street and hills.The volume...

    Project details
    • Status Current works
    Archilovers On Instagram
    Lovers 13 users