Malaj-A headquarters

Durres / Albania / 2017

0
0 Love 43 Visits Published

MALAJ-A Headquarters-ALBANIA


Architect: Besnik Grainca STUDIO


Typology: OFFICE


Area: 400 sqm


Photographs: Agon Nimani


Location: https://goo.gl/maps/YBQqhFgDZXMProbcA


 


The aim in this concept was creating a new landmark building in this industrial area.


Organized as a cube with concrete structure, covered with glass on three sides of the building, divided by an atrium as a core of the building as well as energy-efficient solution by letting the air flow in order to have a natural ventilation.


The main task was to design an inspiring and healthy workplace by harmonizing virtual, social and physical world. Biophilic design was implemented in the project, which includes materials such as travertine marble on the stairs, walls and reception. Walls covered in wood panels, marble in toilets and other natural elements such as plants. The X element shape of the façade structure of windows are floor-to-ceiling on three sides of the building achieving plenty of light and a natural ventilation.


The concept of interior is based on principles where working spaces offer a strong connection to it’s employees by using glass to divide working spaces in order to maximize access of light and visual contact, revealing the interaction between people and spaces, as well as their needs in contrast to sealed industrial structures of the surrounding buildings of the neighborhood.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    MALAJ-A Headquarters-ALBANIA Architect: Besnik Grainca STUDIO Typology: OFFICE Area: 400 sqm Photographs: Agon Nimani Location: https://goo.gl/maps/YBQqhFgDZXMProbcA   The aim in this concept was creating a new landmark building in this industrial area. Organized as a cube with concrete structure, covered with glass on three sides of the building, divided by an atrium as a core of the building as well as energy-efficient solution by letting the air flow in order to have a natural...

    Project details
    • Year 2017
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2017
    • Main structure Mixed structure
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings
    Archilovers On Instagram