BOTTEGA VENETA - ATELIER

Bottega Veneta - headquarters Vicenza / Italy / 2013

0
0 Love 1,354 Visits Published

It is in the interaction between landscape and industrial architecture that the project of 
restoration and expansion of the Villa Schroeder-Da Porto is born, destined to host the
new atelier of the famous high-fashion brand Bottega Veneta.


Designed by Alessandro Fantetti in a context rich in historical preexistences, the project realizes a modern idea of "Campus" interpreted as a common space of life, work and study.


In the renewed partnership between the Venetian Villa’s memory and the great secular Park, it builds a contemporary approach to the production site, capable of combining the necessary protection of a creative workplace and the responsible opening towards the precious landscape and its wider territory.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    It is in the interaction between landscape and industrial architecture that the project of restoration and expansion of the Villa Schroeder-Da Porto is born, destined to host thenew atelier of the famous high-fashion brand Bottega Veneta. Designed by Alessandro Fantetti in a context rich in historical preexistences, the project realizes a modern idea of "Campus" interpreted as a common space of life, work and study. In the renewed partnership between the Venetian Villa’s memory and...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2009
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Business Centers / Interior Design / Custom Furniture / Recovery/Restoration of Historic Buildings / Restoration of façades / Art studios/workshops / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram