Truffle House

Koper / Slovenia / 2017

1
1 Love 1,007 Visits Published

When Miran and Ester from Fogy Tartufi first came to us with the idea of transforming the basement of their country house into a truffle show-room, we were in doubt if the existing house could tolerate any additional visual elements.


As we started to discover the world of truffles, it became clear that we had to make a parasite; like the truffle that feeds on the host tree.
We created what seemed to be the parasite of the existing house. A cleansed geometric body covered in perforated steel panels with an emphasized entrance. The form of the parasite aims to reduce the visual impact and the imposing size (at least for the rural countryside) of the original house.


The color study suggested the use of earth-tone colors, as they are already found in the existing house, the surrounding Istrian landscape, as well as in the truffles.


The interior design brings the logic of the facade into the show-room. The dark engraved MDF panels, oiled oak and brushed spruce are combined to symbolize the structure and the characteristic pattern of both the Black, and the White truffle.

1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    When Miran and Ester from Fogy Tartufi first came to us with the idea of transforming the basement of their country house into a truffle show-room, we were in doubt if the existing house could tolerate any additional visual elements. As we started to discover the world of truffles, it became clear that we had to make a parasite; like the truffle that feeds on the host tree. We created what seemed to be the parasite of the existing house. A cleansed geometric body covered in perforated steel...

    Project details
    • Year 2017
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Offices/studios / Showrooms/Shops
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users