FERRACES DENTAL CLINIC

Ferrol / Spain / 2017

14
14 Love 3,289 Visits Published

This project clearly establishes a two-way dialogue between the clinic and the square facing it.


Large, vertical, butt-joint glazed window panes without intermediate profiles flood the interior with a diffused northern light and completely open up the façade, allowing for the interior ceiling’s volumetric “game” - formed of prismatic shapes in shades of blue and white – to be viewed from the outside.


This interior-exterior transparency is maintained in the inside spaces, making felt the spatial continuity created by the ceiling’s forms.


The waiting area is accentuated by the warmth of its oak skirting board.


The façade appears dematerialised through the combination of the large glass window panes and a thin coating of panels of mini-wave micro-perforated sheets, made of white-lacquered aluminium. The result is a serene façade amid the surrounding aesthetic chaos.


Indirect lighting towards the façade provides the interior ceilings with a certain sense of lightness and weightlessness.


 

14 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This project clearly establishes a two-way dialogue between the clinic and the square facing it. Large, vertical, butt-joint glazed window panes without intermediate profiles flood the interior with a diffused northern light and completely open up the façade, allowing for the interior ceiling’s volumetric “game” - formed of prismatic shapes in shades of blue and white – to be viewed from the outside. This interior-exterior transparency is maintained in the...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 14 users