CANALI Kuala Lumpur boutique

Suria KLCC shopping mall Kuala Lumpur / Malaysia / 2012

0
0 Love 678 Visits Published

The new Canali boutique rises on the ground floor of the channel Suria KLCC, at the bottom of the Petronas Towers in Kuala Lumpur, Malaysia's national symbol.


The boutique designed by the Correa Granados Architects of Milan is organized into four areas. Crossing the threshold, the customer is immediately welcomed by the sportswear area, displayed in a harmonious play of depths and colour, created by the wall on the right covered of dark mahogany and the opposite wall, beige ribbed finished stone - clad.


Upon entering, the area is shown in two large adjoining areas, where the formal head is displayed in niches beige fabric clad and dark gray back-painted glass clad walls framed. In the centre, on a carpet insert, the sitting area stands, with two sofas opposite each other.


Accessories: shirts, ties and leather goods, they are all displayed in special displays along the dark gray back-painted clad walls with hints of dark mahogany and lighting details to make them out.


Going beyond, the customer can enter the VIP room, where wall panels covered in interweaving brown suede strips give the space a uniquely comfort and warmth appearance. Wenge wood clad ceiling and beige carpet on the floor makes the room comfortable and inviting.


Floor dark walnut islands in the polished Crema Marfil marble floor and the corresponding parallelepiped dark mahogany clad lowering ceiling emphasize the perception of division in different areas


The soft lighting from these volumes gives the effect of floating in the air.


Special attention was given to the areas allocation depending on different types of goods with in order to create a not obvious, refined, space able to enhance the product.


 


 


 


Alla base delle torri Petronas a Kuala Lumpur, simbolo nazionale della Malesia, sorge la nuova boutique Canali al piano terra del centro commerciale Suria KLCC.


 


La boutique progettata dallo studio Correa Granados Architects di Milano è articolata in quattro aree.  Varcando la soglia di ingresso, il cliente è subito accolto dalla esposizione del prodotto sportivo, presentato in un armonioso gioco di profondità e cromia, creato dalla parete sulla destra rivestita quasi totalmente di mogano tinto scuro, che si controbilancia dalla parete opposta, la quale è invece rivestita in pietra rigata beige.


 


Subito dopo l’ingresso, lo spazio si mostra in due aree ampie e comunicanti, dove il capo formale è esposto all’interno di nicchie rivestite in tessuto beige ed incorniciate di pareti interamente rivestite di vetro retro-verniciato di colore grigio scuro. Al centro di questa campeggia l’area seduta, costituita da due divani l’uno davanti l’altro sopra un’isola di moquette.


Gli accessori: camicie, cravatte e pelletteria, sono tutti esposte in dedicati espositori lungo le pareti rivestite in vetro retro-verniciato grigio scuro con accenni in legno mogano tinto scuro e dettagli d’illuminazione per rendergli in evidenza.


Spingendosi oltre, si apre la stanza riservata ai clienti vip, dove l’esclusiva trama a intreccio di strisce di pelle scamosciata marrone alle pareti, avvolge a chi si trova al suo interno, conferendogli confort e calore. Il soffitto ed una parete della stanza sono rivestiti in legno wengè, che abbinato alla moquette beige del pavimento rende la stanza più accogliente ed invitante.


Ad evidenziare la suddivisione delle aree sono le isole in noce scuro inserite nel pavimento in marmo beige “Crema Marfil” ed il corrispondente abbassamento del soffitto in grandi parallelepipedi rettangolari rivestiti in legno mogano tinto scuro.  La luce soffusa verso l’alto provenienti da questi volumi gli conferisce l’effetto di galleggiare nell’aria.


 Particolare attenzione è stata data alla distribuzione degli spazi in base alla tipologia merceologica con la finalità di creare uno spazio non scontato, raffinato, capace di esaltare il prodotto.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The new Canali boutique rises on the ground floor of the channel Suria KLCC, at the bottom of the Petronas Towers in Kuala Lumpur, Malaysia's national symbol. The boutique designed by the Correa Granados Architects of Milan is organized into four areas. Crossing the threshold, the customer is immediately welcomed by the sportswear area, displayed in a harmonious play of depths and colour, created by the wall on the right covered of dark mahogany and the opposite wall, beige ribbed finished...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2012
    • Work finished in 2012
    • Client Canali Spa
    • Status Completed works
    • Type Shopping Malls / Showrooms/Shops / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram