Biblioteca Salvador Vives Casajuana

San Vicente de Castellet / Spain / 2014

8
8 Love 1,293 Visits Published

We conceived the building in two separate volumes that converge on the main stairway, true center of the building, from which one can appreciate the different spaces of the library due to its transparency.


The ventilated facade and the motorized shades protection on the west opening prevent direct sunlight from reaching the library; this allowed us to reach B level energetic efficiency

8 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    We conceived the building in two separate volumes that converge on the main stairway, true center of the building, from which one can appreciate the different spaces of the library due to its transparency. The ventilated facade and the motorized shades protection on the west opening prevent direct sunlight from reaching the library; this allowed us to reach B level energetic efficiency

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Libraries
    Archilovers On Instagram
    Lovers 8 users