Hotel dei Principati/interni

interni Salerno / Italy / 2007

1
1 Love 989 Visits Published
The sketch of the areas common of the hotel of the Principalities departs from the presupposition to create an only comforting environment founded on the binomial rule / exception. In antithesis to the sketch regulator of the floor and the colonnade, from the point of view composit, some elements are inserted "decostructive" . In fact, in the rectangular outline of the building are overlapped some signs of contradiction as the bench / reception and the cafe. These elements converse among them through the materials: rolled, wood vengè, aluminum and glass. The floor has been realized in gres glazed with the grey and black use of the colors. The covering of the counter of the cafe is in rolled color steel, while the bench reception is in rolled of color copper with sketches to leaves. The two floors of these last elements are in glass, boxed in wood support vengè. The sketch to waveform of the ceiling of the hall already takes back to the inside the theme of the sinuous lines elaborate to the outside for the platform of access, in steel and glass. The waves of the ceiling are prepared in staggered position among them, to allow so a particular game of shades that he comes to create with the lighting of colored led, posts in the two extremities of the same ceiling. The draperies have been realized in fabric of color orange tree for the whole zone of the hall, of the cafe and of the room breakfast and in fabric damasked of color ivory in the room restaurant. The illumination is submitted to little lighthouse and colored led for the zone of the reception, while the rest of the hall is illuminated with chandeliers in cloth color ivory. The area of the cafe is entirely illuminated with leaning lights in strass of cylindrical form. The solution with strass to wall and little lighthouse has been used for the restaurant.
1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The sketch of the areas common of the hotel of the Principalities departs from the presupposition to create an only comforting environment founded on the binomial rule / exception. In antithesis to the sketch regulator of the floor and the colonnade, from the point of view composit, some elements are inserted "decostructive" . In fact, in the rectangular outline of the building are overlapped some signs of contradiction as the bench / reception and the cafe. These elements converse among them...

    Project details
    • Year 2007
    • Work started in 2006
    • Work finished in 2007
    • Client Fodesa srl
    • Status Completed works
    • Type Hotel/Resorts
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users