Vale dos Cristais Residence

Vale dos Cristais Residence harmonizes with the landscape without interfering with its original topography. Nova Lima / Brazil / 2014

10
10 Love 1,286 Visits Published

Built in the city of Nova Lima, Brazil, the Vale dos Cristais Residence is located in an uphill terrain and due to its linear proportions; the construction harmonizes with the landscape without interfering with its original topography.


 


The residence has three levels as follows: the underground, the ground floor and the first floor. The spa and the sauna are on the underground; the kitchen, laundry and the living rooms are on the ground floor, and the bedrooms on the first floor.


 


In order to get a view of the valley and more sunlight, the social area is all in glass, facing the east and protected by a terrace. The living area facing the north has also a view of the valley and gets plenty of the afternoon sunlight.


 


As the priority of the project is the outdoor area (leisure area), and the architecture provides proportions to the outside, highlighting this area.


 


Starting from some basic assumptions and solving them by its architecture, the project takes advantage of the beautiful view, the harmony with the landscape and its surroundings, the sunlight and ventilation and, finally, the integration between the internal and external areas

10 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Built in the city of Nova Lima, Brazil, the Vale dos Cristais Residence is located in an uphill terrain and due to its linear proportions; the construction harmonizes with the landscape without interfering with its original topography.   The residence has three levels as follows: the underground, the ground floor and the first floor. The spa and the sauna are on the underground; the kitchen, laundry and the living rooms are on the ground floor, and the bedrooms on the first...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2012
    • Work finished in 2014
    • Main structure Reinforced concrete
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    • Websitehttp://www.anastasiaarquitetos.com.br
    Archilovers On Instagram
    Lovers 10 users