Fagerhult

Moscow / Russian Federation / 2017

1
1 Love 449 Visits Published

Fagerhult is a Swedish company, one of the leading manufacturers of lighting fixtures for commercial interiors. It was decided to move the Russian branch into a new building and simultaneously to convert the office into a showroom.


The office is not large in terms of area, therefore it was especially important to create a functional space with efficient planning. That is why, the office has distinct zoning, but in order to preserve the feeling of spaciousness the areas are not converted into separate rooms with physical boundaries on all sides. The areas are divided by separate semitransparent walls and furniture. The only enclosed space is the storage room, which is placed just to the right of the entrance. To the left of the entrance is a built-in wardrobe. The demonstration area coming next after the storage room is separated from the corridor by a decorative latticework wall so that light from the fixtures being shown there is visible to a visitor immediately upon entering. The lunch area is separated by a bar table and a shelf for catalogs and kitchen utensils.


The working area is located at the façade as close as possible to natural light. The printer area is separated by low partitions and decorative latticework walls and could be used in the future as an additional working space.


The geometry of all of the elements consists of simple lines and clean surfaces. A combination of light wood and monochrome tones is predominantly used in the interior design. The light blue theme emphasizes airiness and lightness of the space. Infrequent lilac and ocher-colored accents create diversity.

1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Fagerhult is a Swedish company, one of the leading manufacturers of lighting fixtures for commercial interiors. It was decided to move the Russian branch into a new building and simultaneously to convert the office into a showroom. The office is not large in terms of area, therefore it was especially important to create a functional space with efficient planning. That is why, the office has distinct zoning, but in order to preserve the feeling of spaciousness the areas are not converted into...

    Project details
    • Year 2017
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2017
    • Client Fagerhult
    • Status Completed works
    • Type Offices/studios / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users