Wonder House

Single-family terraced house Murcia / Spain / 2017

8
8 Love 1,232 Visits Published

The house is located on the outskirts of a small village, which has been gain control over the local orchard because of the urban sub-division.


Due to this fact, and leaving any type of orchard reference behind, we are urged to create our own private landscape which should also be personal and with the ability to provide us with rest, delight and joy.


The weather of this area is mainly warm and thus the house aims to be a place of shelter and privacy. 


The suggested project is a synonym of a racional adjustment to the urban limits which have been settled by using a square piece of 12x12 meters in the ground floor. The bearing structure has been created with the aim of increasing an extra floor. Therefore, a flat roof has been chosen.


The house has been set as a unit in which shared spaces are “L” shaped enabling the connection between both sides of the plot giving advantage to views and cross ventilation.


The free spaces of the plot make a difference between the plot ‘s irregular area and the square meter of living area. This fact enables the existance of patios with different orientations, which is a perfect solution to use them according to the season of the year.


The house looks itself in a swirl of uses and patios creating a private space protected from rhytmic events.


The façade evokes the ceramic coatings of the villages and the green fence with hilly edges is a reflection of the hill that we have in front of us. We are aware that with the arrival of the high-rise buildings, the hill will not longer been seen.


Nevertheless, the aim is not to be nostalgic or to create a metaphor, but to keep a memory

8 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The house is located on the outskirts of a small village, which has been gain control over the local orchard because of the urban sub-division. Due to this fact, and leaving any type of orchard reference behind, we are urged to create our own private landscape which should also be personal and with the ability to provide us with rest, delight and joy. The weather of this area is mainly warm and thus the house aims to be a place of shelter and privacy.  The suggested project is a synonym...

    Project details
    • Year 2017
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2017
    • Main structure Mixed structure
    • Client private
    • Contractor Construcciones y Reformas Sanmartin SL
    • Cost 120.000
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design / Custom Furniture
    • Websitehttp://www.lauraortin.com/arquitectura/casa-maravilla/
    Archilovers On Instagram
    Lovers 8 users