AV House

Sint-Niklaas / Belgium / 2014

37
37 Love 8,036 Visits Published

AV is a renovation of a row house in Sint-Niklaas. Starting from a typical Belgian situation of historically grown extensions, the first step was to sanitise the existing building and bring it back to its former self.
In the newly built addition two strategies were developed with the focus on spatiality and light. By changing the direction of the building an creating an angle a more spacious addition was created. By introducing a patio and a skylight between the old and the new building, enough natural lighting was assured.
Three pivoting doors create the back facade that when opened provide a continuity between the interior and exterior space. This continuity is further achieved through the use of the same material for the inside and outside floors (polished concrete).

37 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    AV is a renovation of a row house in Sint-Niklaas. Starting from a typical Belgian situation of historically grown extensions, the first step was to sanitise the existing building and bring it back to its former self.In the newly built addition two strategies were developed with the focus on spatiality and light. By changing the direction of the building an creating an angle a more spacious addition was created. By introducing a patio and a skylight between the old and the new building, enough...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 37 users