Spacemen Studio

Shanghai / China / 2016

1
1 Love 1,058 Visits Published

Our new SPACEMEN headquarters covers approx. 600 square metres of an old factory building in the heart of Jing’an, Shanghai. The space was designed to serve as an incubator for up-and-coming design start-ups. Also anticipating future expansion of our rapidly growing SPACEMEN team, the spacious office could potentially accommodate up to 100 workstations.


SPACEMEN turned its new hub into a space that exudes and encourages innovation and creativity. While the design interventions retain the former factory’s industrial charm, they also emphasise the location’s characteristics to create just the right space for such a young and expanding business.


From cafe-meets-reception area to tiered seating theater style presentation area to open work areas to a variety of themed rooms, each space at the new SPACEMEN hub promotes multi-functionality and an ingrained culture of collaboration. Thanks to subtle accents and interventions, introduced according to need, the mood shifts from urban exchange to private retreat, from bustling public space to cosy nature themed room.


In order to preserve the location’s factory feel, SPACEMEN decided to retain the factory’s raw appeal, leaving the building’s original epoxy flooring, chipped concrete columns and ceiling details exposed. Underscoring this aesthetic, all technical installations are clearly on display, snaking across the naked surfaces in an ornamental- meets-functional pattern that juxtaposes old and new.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Our new SPACEMEN headquarters covers approx. 600 square metres of an old factory building in the heart of Jing’an, Shanghai. The space was designed to serve as an incubator for up-and-coming design start-ups. Also anticipating future expansion of our rapidly growing SPACEMEN team, the spacious office could potentially accommodate up to 100 workstations. SPACEMEN turned its new hub into a space that exudes and encourages innovation and creativity. While the design interventions retain the...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Offices/studios / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users