Meilik plastic surgery

plastic surgery Israel / 2016

2
2 Love 548 Visits Published

The project that we are presenting to you is a plastic surgery clinic designed for Dr. Benny Milik, with unique concept.


The clinic is built from double glass walls with 20 cm gap between them in order to contain electrical curtains that are installed inside. The base is from stainless steel allowing an easy slide for the curtains and all the walls and blocks completely for air or dust. The idea was to allow flexibility to have an open space or to create full privacy .We had to start the whole project by marking the walls and calculating the highest of all the elements surrounding the walls.  And to execute accordingly.


The kitchen & the reception tables were designed with the same cnc cutting pattern, only the kitchen door are from white painted wood and the reception desks are from white marble, lighten with floor spots. To Aintensify with the light the beauty of the marble.


The lavishing carpentry works adds beauty and create homely feeling. The carpentry work is all carefully design by Lanciano design, all tailor made.


The light effects are various and many different scenarios. Each scenario changes completely the atmosphere.


Seating at the clinic waiting for your turn to consult the doctor upon a life changing decisions at this rich & relaxing sheer atmosphere makes you feel that you are in the best hands, which in this case you really are.


We feel that people that are willing to spend money at their working space in order to have the best results achieve high respect from their clients.

2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project that we are presenting to you is a plastic surgery clinic designed for Dr. Benny Milik, with unique concept. The clinic is built from double glass walls with 20 cm gap between them in order to contain electrical curtains that are installed inside. The base is from stainless steel allowing an easy slide for the curtains and all the walls and blocks completely for air or dust. The idea was to allow flexibility to have an open space or to create full privacy .We had to start the whole...

    Project details
    • Year 2016
    • Status Completed works
    • Type Hospitals, private clinics / Interior Design / Custom Furniture / Furniture design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users