Roel Studio in Mexico City

This project was made for an artist who came with the intent of building a studio / gallery in the middle of the forest Mexico City / Mexico / 2017

18
18 Love 3,032 Visits Published

Monumental and respectful, the visible structure is placed in the thicket of the forest. Its lyrical relation with the environment encourages dialogue with the volume; a grid of columns and beams surrounding it act as a skeleton, but at the same time modulate and order space.


Low budget, spaciousness, simplicity, and tranquility were the key concepts that set out clearly the priority assumptions of the project.


We obtained a budget of $ 75,000 dollars for the construction of this space with a carving, carpentry, sculpting and painting workshop, kitchen, bathroom, and storage. For this project, we reuse the formwork of another recently finished project, giving a waffle finish on the floor and ceiling, encouraging the sensation of space that our client desires for his study.


The cold climate of the area inspired us to paint the concrete block black to better capture of the sun's rays and enjoy a better climate comfort.

18 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Monumental and respectful, the visible structure is placed in the thicket of the forest. Its lyrical relation with the environment encourages dialogue with the volume; a grid of columns and beams surrounding it act as a skeleton, but at the same time modulate and order space. Low budget, spaciousness, simplicity, and tranquility were the key concepts that set out clearly the priority assumptions of the project. We obtained a budget of $ 75,000 dollars for the construction of this space with a...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 18 users