Rope Wave Office / Lin Jingrui / Usual Studio

Shanghai / China / 2016

5
5 Love 1,205 Visits Published

1. Basic Project Information: 


Project Name: Rope Wave Office


Location:  Shanghai,China


Site Area: 170 m2


Completion Date:  February 2016


Architect: Lin Jing-rui


Photographer: Tim Wu


Client: Ten-arch


 


2. Description:


The office area is only 170 square meters and it’s located at QSW Culture Center in Shanghai. Owner wants to create a working space at low budgets but innovative and attractive. In this office small-scale design team and startups can work together and share resources.


1.Sharing, Communicating, Creativity


The floor plan of two circle shapes streamlined in the open space shows the function and make the room usage more efficient. The original space below public staircases is too small to be used. According to the space conditions, now this space turn to be a reading and corporate culture display area.


 


2.Rope, Steel, Wood


Most materials in this office are natural materials, such as rope, steel and wood, which are lowprice and eco-friendly. In order to highlight the rope material possibility and natural material beauty, we use waving rope as the main design concept.


 


3.Waving rope cover beam-column system


Dynamic waving rope interface, like a new clothes for the space, cover the original beam-column system to make office more energetic. Rope weaving as a spatial partition, define the function of each space and produce small into large space experience. This office decorated with warm colors and elaborate lighting and furniture, trying to create a comfortable and friendly space.

5 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    1. Basic Project Information:  Project Name: Rope Wave Office Location:  Shanghai,China Site Area: 170 m2 Completion Date:  February 2016 Architect: Lin Jing-rui Photographer: Tim Wu Client: Ten-arch   2. Description: The office area is only 170 square meters and it’s located at QSW Culture Center in Shanghai. Owner wants to create a working space at low budgets but innovative and attractive. In this office small-scale design team and...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2016
    • Main structure Steel
    • Client Ten-arch
    • Cost A+Awards
    • Status Completed works
    • Type Offices/studios
    Archilovers On Instagram
    Lovers 5 users