Learning Courtyard House

Mexico City / Mexico / 2012

0
0 Love 591 Visits Published

The project was designed as a learning center for people living in rural areas. For this reason, it was aimed to make them at the lowest cost. It was envisaged that the roof is raised from the ceiling slab of the building to prevent the absorption of the hot air wave that will occur in the summer months directly by the building.The spaces were placed around a courtyard and a manuel water pump system was designed to use ground water in the courtyard.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The project was designed as a learning center for people living in rural areas. For this reason, it was aimed to make them at the lowest cost. It was envisaged that the roof is raised from the ceiling slab of the building to prevent the absorption of the hot air wave that will occur in the summer months directly by the building.The spaces were placed around a courtyard and a manuel water pump system was designed to use ground water in the courtyard.

    Project details
    • Year 2012
    • Main structure Reinforced concrete
    • Status Unrealised proposals
    • Type Multi-purpose Cultural Centres
    Archilovers On Instagram